Välkommen till Arkivens dag i Broby

Arrangemang » Skåne » Östra Göinge » ,

Skånes Arkivförbund, Göinge Hembygdsförening och ABF Skåne Nordost bjuder in till Arkivens dag i Broby. Det blir en fullspäckad dag med flera olika aktiviteter på både torget i Broby, Kulturhuset Vita skolan och Broby Hembygdspark, Bokantikvariatet Maud. För mer information och hålltider se nedan.

Program:
Torget i Broby
Klockan 10.00- ca. 14.00 Skånes Arkivförbund finns på plats på torget i Broby. I ett tält visas en posterutställning med arkivhandlingar från föreningslivet i Broby. Under 2021 fick vi på Skånes Arkivförbund ta emot arkivmaterial från Östra Göinge kommunarkiv. Dessa arkiv kommer nu att bevaras hos oss för framtiden. Som tack för förtroendet vill vi under årets Arkivens dag visa upp några av de arkivskatter som finns bland materialet. Förutom att titta på utställningen får ni möjlighet att prata med några av oss som arbetar på Skånes Arkivförbund. Vi bevarar och tillgängliggör arkiv från exempelvis föreningsliv, folkrörelser och andra verksamheter som speglar lokalhistoria i Skåne. Kanske har din förening några frågor om arkiv och hur ni bäst kan bevara historien om er verksamhet för framtiden?

Broby Hembygdspark, Bokantikvariatet Maud
Klockan 11.00-14.00 Bokantikvariatet Maud har öppet denna dag. Utställning av böcker om sägner och mysterier i Skåne. Antikvariatet visar även en spökjägarutrustning.

Broby Kulturhuset Vita Skolan
Klockan 15.00 -Visning av film där Bertil Hultman berättar om spökerier på Gästis.
Klockan 16.00 – "Lögn och förbannad dikt! Eller…?" Sagoberättaren och författaren Per Gustavsson berättar gamla folkliga sägner. Han har skapat sagomuseet i Ljungby och bor numera i Bjärnum. Per har bl.a. gett ut böckerna "Skånesägner" och "Göingesägner".

Datum: 2022-11-12 – 2022-11-12

Tid: Varierande – Varierande

Besöksadress: Torget, Borby, Broby Hembygdspark Per Johnssons väg 3, 289 92 Broby, Kulturhuset Vita Skolan Skolgatan 1 Broby

Arrangör: Skånes Arkivförbund, Göinge Hembygdsförening och ABF Skåne Nordost

Kontaktperson: Caroline Lind, 073 051 08 23, caroline-lind@skanearkiv.se

Östanå pappersbruk, u.å. Fotograf okänd. Svartvitt foto som föreställer en massa uppklädda personer framför en träbyggnad.

Östanå pappersbruk, u.å.
Fotograf Okänd.