Lös mysterier tillsammans med Regionarkivet! Välkommen till Regionarkivet Gävleborgs digitala arrangemang

Arrangemang » Gävleborg » Gävle » ,

I Region Gävleborgs stora regionarkiv bevaras arkivhandlingar från 1760-talet fram till idag. Arkivhandlingarna ruvar på många hemligheter och ibland är själva handlingen ett mysterium i sig.

2022 års tema för Arkivens dag är "Myter och mysterier" och nu bjuder Regionarkivet in till det digitala arrangemanget "Lös mysterier tillsammans med Regionarkivet!"

Inför Arkivens dag den 12 november kommer Regionarkivet publicera ett antal korta berättelser och bilder kopplade till mystiska arkivhandlingar och föremål som förvaras i Regionarkivets stora arkiv. Du som digital besökare kommer erbjudas möjligheten att själv inkomma med mer information som kan hjälpa oss att lösa mysteriet bakom bilderna!

En tid efter Arkivens dag kommer längre texter publiceras i anslutning till bilderna med mer information om vad bilderna föreställer samt med eventuell information Du som besökare har kunnat bidra med. Håll utkik på vår webbplats!

Välkommen att lösa mysterier med Regionarkivet!

Tid: Varierande – Varierande

Besöksadress: https://www.regiongavleborg.se/regionarkivet

Arrangör: Regionarkivet – Region Gävleborg

Kontaktperson: Sandra Söderman, 026-155801, sandra.soderman@regiongavleborg.se

Länk till webbplats

Operation på Gefle lasarett, tidigt 1900-tal Fotograf okänd. Bild på ett antal personer i dåtidens sjukhuskläder runt en patient som ligger ner på en brits

Operation på Gefle lasarett, tidigt 1900-tal
Fotograf okänd