Arkivens dag på Rian

Arrangemang » Halland » Falkenberg » ,

Rian i Falkenberg

Rian arbetar ständigt med att göra museets samlingar tillgängliga för alla. I år visar vi hur Rian hanterar digitalisering och tillgängliggörandet av foton och föremål. Som en del av vårt kulturhistoriska arbete arrangerar vi även en Sägenvandring vilken återkopplar till dagens tema.

Program:
13:00 och 15:00 Foton för alla

Under de senaste åren har arbetet med att digitalisera lokalhistoriska fotografier och filmer intensifierats.

Som en del av det nationella arrangemanget Arkivens dag berättar museiassistent Patrik Hallberg om vad som händer med det fotografiska material som tas om hand av Rian och hur du kan nå det via Digitalt Museum. Föreläsningen ges i museets ateljé två gånger, 13.00 och 15.00.

Falkenbergs hembygdsförening finns också på plats i Rian ateljé och visar ett urval av föremål, som är exempel på mysterier i hembygdsmuseets samlingar. Kom med förslag om hur föremålen en gång kan ha använts, och hjälp oss identifiera Falkenbergare i gamla fotoalbum.

Samma dag arrangerar Rian även en sägenvandring.

Datum: 2022-11-12 – 2022-11-12

Tid: 12:00 – 16:00

Besöksadress: Skepparesträtet 2, Falkenberg

Vägbeskrivning:
Rian (f d Falkenbergs museum) ligger placerad vid Söderbrons norra brofäste. Museet känns bl a igen på sin karaktäristiska strutformade sidobyggnad, en f d torkria för säd. Huvudbyggnaden är ett stor f d sädesmagasin i tegel och korsvirkesteknik.

Tillgänglighetsinformation:
Museet är i utställningslokaler, café m fl utrymmen väl handikappanpassat med en P-plats för handikappade intill huvudbyggnaden. Handikappanpassad toalett med skötbord finns. Ledsagarhundar är tillåtna in.

Arrangör: Rian

Kontaktperson: Patrik Hallberg, 0702102111, patrik.hallberg@falkenberg.se

Länk till webbplats

Länk till program