Arkivcentrum Arboga

Arrangemang » Västmanland » Arboga » ,

Adress: Köpingsvägen 12, Arboga.

Öppet: 11-15

Arrangör: Arkiv Västmanland och ArkivCentrum Örebro län i samarbete med Arboga kommunarkiv och Västra Mälardalens Släktforskare

Program:

11.15 Välkommen hem till Arkivcentrum Arboga! Christina Sirtoft Breitholtz (arkivchef Arkiv Västmanland) berättar om hur Arkiv Västmanland och ArkivCentrum Örebro län hamnade i Arboga med sitt samarbetsprojekt, vad vi gör här nu och vad vi planerar för framtiden.

11.40 Hitta hem i Arboga kommunarkiv Per-Ove Eklöf (kommunarkivarie i Köping, Arboga och Kungsör) berättar om allt spännande Du kan hitta i kommunarkiven.

12.00 Hitta hem till dina rötter Västra Mälardalens Släktforskare berättar om sin verksamhet och vad de har att erbjuda.

12.20 – 15.00

  • Hitta Dig själv – om att se sitt eget släktträd i släktforskardjungeln Västra Mälardalens Släktforskare finns på plats med sina datorer för att hjälpa just Dig att komma igång med sökandet efter Ditt släktträd.
  • Känn dig som hemma i kommunarkivet Kommunarkivarie Per-Ove Eklöf svarar på Dina frågor om kommunens historia och om vad som finns – och inte finns – i kommunens eget arkiv.
  • Hemkunskap och arkiv – funkar det? Arkivpedagog Magdalena Danielsson finns på plats för att berätta om hur Ni kan använda arkivmaterial i skolor, på äldreboenden, i språkcaféer osv – och om hur ROLIGT det är att arbeta med arkiv.
  • Hedströmsdalsarkivet har fått ett nytt hem Arkivassistent Wanja Almquist svarar på frågor om Hedströms­dalsarkivet.
  • Välkommen hem till oss! Följ med arkivchef Christina Sirtoft Breitholtz på en ”guidad tur” i Arkivcentrum Arbogas lokaler. Start varje halvtimma enligt följande: 12.30, 13.00, 13.30, 14.00 och 14.30 Observera: Begränsat antal personer per grupp. ”Först till kvarn” gäller.
  • Bilder från invigningen och liten utställning om verksamheten.Kontaktperson: christina@arkivvastmanland.se
  • Vi bjuder på saft och kakor. Välkomna!

 

Kontaktperson: Christina Sirtoft Breitholtz

christina@arkivvastmanland.se