Arkivens dag hos Arkiv Gävleborg

Arrangemang » Gävleborg » Gävle » ,

Inget är sig likt denna höst. Arkivens dag kan inte hållas på sedvanligt vis då vi brukar öppna upp och välkomna besökare med utställningar och arkivvisningar i våra lokaler. Arrangemanget får i stället flytta in på arkivets hemsida. ”Svart på vitt” är årets tema. Det kan tolkas på många sätt, enklast genom svart-vita fotografier. Fotografier i Arkiv Gävleborgs samlingar hör oftast samman med företagen och föreningarna som lämnat in sina arkiv. På vår hemsida har vi nu byggt upp en fotoutställning med fotografier från länets alla kommuner. Välkomna att fira Arkivens dag på distans!

Den 27 November 1970 brann bocken i Gävle bara sex timmar efter invigningen. Skyldiga till skadegörelsen var ett gäng berusade ungdomar. Bocken byggdes upp igen, fast då i vass i stället för halm. Fotograf: Leif Jäderberg

Den 27 November 1970 brann bocken i Gävle bara sex timmar efter invigningen. Skyldiga till skadegörelsen var ett gäng berusade ungdomar. Bocken byggdes upp igen, fast då i vass i stället för halm.
Fotograf: Leif Jäderberg

Besöksadress: http://www.arkivgavleborg.se/fotografier-i-arkiven

Arrangör: Arkiv Gävleborg

Kontaktperson: Maria Andrée, maria.andree@arkivgavleborg.se

Länk till webbplats