Arkivens dag i Österbymo

Arrangemang » Östergötland » Ydre » ,

Lördagen den 12 november uppmärksammas Arkivens dag runt om i Norden och i år har turen kommit till Ydre att stå värd för Östergötlands regionala samarrangemang. Klockan 10-15 slår biblioteket upp dörrarna för en heldag om arkiv med temat Myter och mysterier.

Under dagen bjuds det på utställningar och mingel med lokala föreningar, visningar av Ydre lokalhistoriska arkiv och kommunarkivet, föredrag, fika och tipspromenad för alla barn.

Program:
10.00-10-45 Ydre i arkiven. Arrangörerna hälsar välkomna!
12.00-13.00 Visning av Ydre lokalhistoriska arkiv.
13.00-13.45 Mysterier i släktforskningen – frågetecken som lösts med hjälp av arkiven. Tranås-Ydre Släktforskarförening berättar om hur de funnit svar i arkiven.
14.00-14.54 Bakom kulisserna – livet som professionell släktforskare och arbetet med TV-programmen ”Vem tror du att du är?” och ”Det sitter i väggarna”. Föreläsning med Leif Mörkfors.
(Med reservation för ändringar.)

Fri entré.
Begränsade platser till föreläsningen med Leif Mörkfors. Hämta din biljett på biblioteket från 31/10. Vi bjuder på fika.

Tid: 10:00 – 15:00

Besöksadress: Torggatan 2, Österbymo

Tillgänglighetsinformation:
Hiss finns tilllokalen.

Arrangör: Östergötlands Arkivförbund, Ydre kommunbibliotek, Ydre Lokalhistoriska Arkiv, Tranås-Ydre släktforskarförening, Andrew Peterson-sällskapet, Torpa hembygdsförening, Västra Ryds hembygdsförening, Ydregårdens hembygdsförening, Norra Vi hembygdsförening.

Kontaktperson: Albin Lindqvist, 0709901221, albin@arkivost.se

Länk till webbplats