Arkivens dag på Riksarkivet Landsarkivet i Visby

Arrangemang » Gotland » Arkivcentrum Gotland » ,

Välkommen till Arkivens dag 2020
Temat “Svart på vitt” kan tolkas på flera sätt, vi riktar bland annat fokus på Landsarkivets omfattande samling av fotografier. Just nu bevaras drygt 10 miljoner fotografier, negativ och glasplåtar i svart/vitt. Det är en fantastisk skatt som vi förvaltar och samlingarna växer kontinuerligt. Svart på vitt kan i ett arkiv också vara mycket annat som kungörelser, underskrifter, sorgkanter, tryck, noter, siluetter och vackra bokryggar.

Program:
Landsarkivet kommer inte att genomföra ett fysiskt arrangemang i år utan uppmärksammar Arkivens dag i digitala kanaler.

Upptäck Topotek Gotland.
En webbplats där alla kan bidra med dokument, minnen, fotografier och ljud från ön. Landsarkivet koordinerar Topoteket och här finns material från våra samlingar varvat med material som laddats upp av privatpersoner. Topoteket växer med innehåll och lagom till Arkivens dag laddar vi upp fler fotografier och filmer.
Länk till Topoteket

Facebook
Följ oss på Facebook. Vi publicerar inlägg på temat ”Svart på vitt” under veckan och avslutar med ett nyproducerat bildspel på Arkivens dag.
Länk till Facebook

Besök oss
Välkommen till en annorlunda Arkivens dag och välkommen att göra ett besök i vår läsesal en annan dag. För aktuella öppettider, som just nu är begränsade på grund av pandemin, se hemsidan

Landsarkivet i Visbys samling av glasnegativ med okänd fotograf, troligen från fotograf N.J.A. Lagergrens ateljé.

Besöksadress: Inget fysiskt arrangemang

Arrangör: Riksarkivet Landsarkivet i Visby

Kontaktperson: Maria Larsson Östergren, 076-766 10 20, maria.larsson-ostergren@riksarkivet.se

Länk till webbplats