Material och marknadsföring

Ett pressmeddelande går ut till större dagstidningar, TV och radio samt publiceras på hemsidan cirka en vecka innan Arkivens dag. I pressmeddelandet hänvisas till hemsidan. Pressmeddelandet skickas också till de regionala kontaktpersonerna och därefter vidare till de arrangörer som finns på de regionala kontaktpersonernas e-postlistor. Du som arrangör får gärna använda pressmeddelandet i din lokala marknadsföring. Vi tar tacksamt emot bilder i tryckkvalitet på spännande dokument. Ska de användas i pressmeddelandena behöver vi veta fotograf/upphovsrätt samt vad bilden föreställer.

Tryckt marknadsföringsmaterial beställer du via din regionala kontaktperson. Nedladdningsbara lågupplösta filer finns här till höger. Vill du få en överblick över allt material finns också en nedladdningsbar lista.

Om du vill trycka eget marknadsföringsmaterial är det välkommet. Logotypen och kalenderbladet finns i format för tryckning. Kontakta Arkivens dag för att få en högupplöst version.

Logotypen finns både med blå, röd eller grön bakgrund och som frilagd så du kan välja bakgrund själv. Vill du använda logotypen går det bra att göra den större eller mindre. Du får inte ändra proportionerna på logotypen, vrida den eller förvanska den på annat sätt.