Österlens museum i Simrishamn

Arrangemang » Skåne » Simrishamn » ,

Ordet skattgömma passar bra som beskrivning av arkiven där vårt gemensamma minne finns bevarat. I år firas Arkivens dag i hela Norden under det gemensamma temat "Gömt eller glömt?" Besök arkiven och hitta din egen historia. Temat kan tolkas på många sätt. Företeelser och händelser som fallit ur vårt minne, dokument som sparas till våra efterlevande för att de ska kunna spåra historien eller levnadsöden som berör när de berättas är bara några anledningar att besöka arkiven. I arkiven finns ögonvittnesskildringarna från historien och här finns spåren som visar hur vår samtid utvecklats. Följ med på vår historiska skattjakt den 9 november. Österlens släkt- och folklivsforskarförening finns på plats och hjälper till med att söka i olika arkiv. Ta med dig dina frågor, så hjälper de dig. Personal från Österlens museum svarar på frågor om vad som finns i museets arkiv. Fri entré.

Program:

Kl. 11.00 på våning 2: föredrag av Ulrika Wallebom, antikvarie vid Österlens museum, ”Gömt eller glömt i museets arkiv”.

Kl. 13 på våning 3: föredrag av Magnus Lindskog, ordförande i släktforskarföreningen, ”Bortglömda släktgårdsarkiv”.

Under hela dagen: Österlens släkt- och folklivsforskarförening finns på plats och hjälper till med att söka i olika arkiv. Ta med dig dina frågor, så hjälper de dig. Personal från Österlens museum svarar på frågor om vad som finns i museets arkiv.

Tid: 10:00 – 14:00

Besöksadress: Österlens museum Storgatan 24 272 31 Simrishamn

Arrangör: Österlens museum och Österlens släkt- och folklivsforskarförening

Kontaktperson: Anette Glimberg, 0414-819676

Länk till webbplats

Länk till program