Poddsläpp – om förbjuden kärlek under 1900-talet

Arrangemang » Västerbotten » Umeå » ,

Poddsläpp – om förbjuden kärlek under 1900-talet
Under Arkivens Dag släpps de två första avsnitten av podden Livet i arkivet. Utifrån dagböcker, brev, protokoll och anteckningar får vi veta mer om samkönad och förbjuden kärlek under 1900-talet. Vi möter medlemmar i RFSL på 1970-80-talen, liksom läraren Maja Beskow som kom till Umeå för 120 år sedan. Berättelserna i podden breddas med hjälp av forskare runt om i landet. Vi hör också gymnasieelever, som frågar, funderar och framför olika texter.

Med podden Livet i arkivet lanserar Demokratiska arkivet (ett projekt som drivs av Folkrörelsearkivet i Västerbotten och Västerbottens museum) en ny kanal för att väcka lust och intresse för arkiv. Välkommen att lyssna! Podden kommer att finnas på Spotify.

Kringmaterial, som fakta och bilder, hittar du från och med den 14/11 här: www.folkrorelsearkivet.se/demokratiska-arkivet

Obs! Tidigare annonserade öppet hus vid Folkrörelsearkivet i Västerbotten på Arkivens Dag, lördag den 14/11, måste tyvärr ställas in på grund av utökade restriktioner med anledning av Covid-19. Passa gärna på att titta på vår hemsida istället där vi genom vårt projekt Demokratiska arkivet lyfter olika exempel ur arkivet. Kontakta oss gärna på info@folkrorelsearkivet.se eller ring 090-71 30 30 om du har frågor.

Arrangör: Folkrörelsearkivet i Västerbotten

Kontaktperson: Anna Sténs, Susanne Odell, 090-71 30 30, anna.stens@folkrorelsearkivet.se, susanne.odell@folkrorelsearkivet.se

Länk till webbplats