Sockenbarnet August Theodor – Anna Götlind berättar om pojken som på 1860-talet växte upp på Lovö – Ekebyhovs slott, Tappström, Ekerö

Arrangemang » Stockholms län » Ekerö » ,

Kl. 14.00. Anna Götlind, professor i historia vid Stockholms Universitet, berättar om pojken som tidigt blev föräldralös och placerades som sockenbarn på Lovö där han under andra halvan av 1800-talet växte upp hos flera fosterfamiljer och småningom utbildade sig till smed och bildade familj. Medverkar gör också Rolf Lind, barnbarns barn till August Theodor.
Anna har i sin forskning intresserat sig för mikrohistoria, historia om enskilda människor. Tillsammans med Rolf Lind, barnbarns barn till August Theodor, har hon skrivit boken “Spår av ett liv” i vilken gängse föreställningar av sockenbarns liv nyanseras. Bilden av sockenbarn är ofta mörk. De säljs till lägstbjudande på auktion, far illa i olika fosterhem och blir i vissa fall märkta för livet. Allt var inte mörkt. I sockenbarnets liv kunde det också finnas ljusa stunder.
Kl. 13.00-16.00 Släktforskningshjälp. Erfarna släktforskare hjälper Dig som är nybörjare att komma igång och alla att hitta rätt källor, läsa gammal handstil och svara på släktforskningsfrågor. Bokbord med böcker om släktforskning, stockholmiana, topografi, biografier mm.

Program:
Kl. 13.00 Släktforskningshjälp

Kl. 14.00 Sockenbarnet August Theodor – Professor Anna Götlind berättar

Tid: 13:00 – 16:00

Besöksadress: Ekebyhovs slott, Björkuddsvägen 107, Tappström. Ekerö

Arrangör: StorStockholms Släktforskarförening

Kontaktperson: Ulf Berggren, info@ssgf.org

Länk till affisch