Välkommen till Arkivens dag på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Huddinge

Arrangemang » Stockholms län » Huddinge » ,

Synd & Skam i samlingarna – hos Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek

Arbetarrörelsens arkiv och biblioteket kommer att presentera två föredrag på årets Arkivens dag. Dessa har direkta kopplingar till material och arkiv som förvaras i våra samlingar. Vi kommer i anslutning till föredragen även att presentera arkivmaterial som rör ämnena för föredragen.

Föredragshållare är Lena Lennerhed professor i idéhistoria, verksam vid Institutionen för historia och samtidsstudier på Södertörns högskola, samt Håkan Blomqvist, fil dr i historia och föreståndare för Samtidshistoriska institutet, likaså vid Institutionen för historia och samtidsstudier på Södertörns högskola.

Program:
• Sex i arkivet. Om RFSUs samlingar på ARAB – Lena Lennerhed

• Antijudiska spår hos den tidiga arbetarrörelsen – Håkan Blomqvist

Tid: 10:00 – 15:00

Besöksadress: Elektronvägen 2, 141 49 Huddinge (Flemingsberg)

Vägbeskrivning:
Länk till karta

Tillgänglighetsinformation:
Institutionens huvudentré nås direkt via parkeringsytorna utanför huset. Adressen är Elektronvägen 2. Entrén består av 2 dörrpassager. Dörröppnare saknas. Dörrmått: Entrédörrarna, de inre och de yttre, har breddmått 90 cm. Tröskel på cirka 2 cm. Via huvudentrén kommer du in direkt till Ljusgården och forskarexpeditionens entré. Föredragen kommer att hållas i konferenslokalen som ligger till höger om entrén till Ljusgård och forskarexpedition. Tröskeln är på cirka 1 cm. Hjälp finns att tillgå på plats vid behov.

Färdtjänst och taxi är hänvisade till institutionens huvudentré.

Arrangör: Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek

Kontaktperson: Jenny Edlund, Informatör och webredaktör, 46 (0)8-412 39 17, jenny.edlund@arbark.se

Länk till webbplats