Välkommen till Arkivens dag på Kävlinge kommunhus

Arrangemang » Skåne » Kävlinge » ,

I år infaller Arkivens dag lördagen den 9 november. Det nationella temat för dagen är ”Gömt och glömt?”. Här i Kävlinge kommer vi som vanligt att ha öppet hus tillsammans med släktforskarna mellan 10.00 och 14.00.

Program:
Öppet hus mellan 10.00-14.00
Under dagen ges man tillfälle att titta på arkivets samlingar och skärmutställningar. Nytt för i år är att vi tillsammans med Burlövs kommunarkiv ska visa en gemensam utställning om likheter och olikheter mellan de båda kommunernas historia. Exempel på sådant som kanske är gömt och glömt är Burlövs socken som har gett namn till Sveriges näst minsta kommun och att Kävlinge en gång i tiden var en bruksort.

Utställningen kommer att visas i kommunhuset i Kävlinge där också kommunarkivarien i Burlöv, Helena Sjölin, kommer att vara på plats. Utställningen kommer senare även att visas i Medborgarhuset i Arlöv mellan den 18 och 22 november. Därefter kommer den också att visas på biblioteket i Arlöv under påföljande vecka.

Teman som kommer att tas upp är bland annat sockerbruken och kommunikationerna som har haft stor betydelse för samhällenas framväxt. Industrier, municipalsamhällen och byar samt gamla och nya kyrkor.

Vi kommer också att bjuda på kaffe med tilltugg i cafeterian. Det kommer dessutom att vara försäljning av kakor och smörgåsar men tänk på att man endast kan betala med kort i cafeterian. Man kommer också kunna köpa kommunens böcker och julkort men dessa ska däremot betalas kontant.

VÄLKOMNA!

Tid: 10:00 – 14:00

Besöksadress: Kävlinge kommunhus, Kullagatan 2, 244 31 Kävlinge

Arrangör: Kävlinge kommunarkiv i samverkan med Burlövs kommunarkiv

Kontaktperson: Cecilia Hägglund, 046-73 91 30, cecilia.hagglund@kavlinge.se

Länk till webbplats

Länk till program