Välkommen till Arkivens Dag på Österlens Museum i Simrishamn!

Arrangemang » Skåne » Simrishamn » ,

Temat för årets nationella satsning Arkivens dag är Fest och glädje. På Österlens museum firar vi detta med festliga och glädjefyllda föredrag. Österlens släktforskarförening firar dagen med att hjälpa dig att komma igång med din egen forskning. Österlens museum har plockat fram några extra festliga föremål och arkivalier som visas för intresserade kl. 11. Kl. 13: Magnus Lindskog, ordförande i Österlens släktforskarförening, föreläser om ja-öl (förlovningsfester) och bröllop i allmogesamhället. Fritt inträde.

Kl. 14: Professor emeritus Göran Burenhult föreläser om glädje och fest i vår egen forntid i jämförelse med kulturer från hela världen. Inträde: 75 kr.

En man i beige kläder

Göran Burenhult Fotograf okänd

Program:
Kl. 10.00: Österlens släktforskarförening hjälper dig att komma igång med din egen forskning.
Kl. 11.00: Visning av Gratulationstavlor mm. från 1800-talet.
Kl. 13.00: Magnus Lindskog, ordförande i Österlens släktforskarförening, föreläser om ja-öl (förlovningsfester) och bröllop i allmogesamhället. Fritt inträde.

Kl. 14.00: Professor emeritus Göran Burenhult föreläser om glädje och fest i vår egen forntid i jämförelse med kulturer från hela världen. Inträde: 75 kr.

Tid: 10:00 – 14:00

Besöksadress: Storgatan 24, Simrishamn

Vägbeskrivning:
Gå in genom butiken med skylten “Österlens Museum”. Släktforskarna är på andra och föreläsningarna är på tredje våningen.

Tillgänglighetsinformation:
Finns hiss och hörslinga.

Arrangör: Österlens Museum, Österlens släktforskarförening

Kontaktperson: Ulf Danell, 0414-819676, ulf.danell@simrishamn.se

Länk till webbplats

Länk till program