OBS Inställt – Välkommen till Arkivens dag på Sigtunastiftelsen

Arrangemang » Stockholms län » Sigtuna » ,

På grund av de regionala restriktionerna kring Covid-19 är arrangemanget inställt.

Svart på vitt – Tuve Nyström och kyrkospelsrörelsen.
Med utgångspunkt i årets tema – Svart på vitt – berättar vi i en utställning om läraren och regissören Tuve Nyström. Tillsammans med Olov Hartman (Sigtunastiftelsens direktor 1947-70) och andra utvecklade han kyrkospelsformen, med rötter i medeltidens mysteriespel. Kyrkospelen hade bibelmotiv och framfördes i bl.a. Friluftskyrkan på Sigtunastiftelsen. Med andra världskriget och atombomben som fond speglades efterkrigstidens undergångsstämning i kampen mellan tillvarons krafter. Så småningom växte en kyrkospelsrörelse fram i hela landet, men också internationellt. Med Tuve Nyström som lärare och regissör bildades på Sigtunastiftelsen Förbundet för Liturgi och Dramatik (FLOD), utifrån vilket Svenska Kyrkans Kulturinstitut upprättades 1966.
Vi bjuder på enklare fika.

OBS! Med anledning av rådande omständigheter är antalet platser begränsat och evenemanget endast öppet för förbokade besökare.
Bokning: 08-592 589 85

Evenemanget kommer att spelas in och finnas tillgängligt på Sigtunastiftelsens webbplats i efterhand. Utställningen kommer att finnas tillgänglig t.o.m. januari 2021, under Sigtunastiftelsens biblioteks ordinarie öppettider.

Program:
13:00 Presentation av Sigtunstiftelsens arkiv och bibliotek.
14:00 Medverkar Caroline Krook, Sigurd Zetterqvist och Daniel Nyström

Tid: 13:00 – 16:00

Besöksadress: Sigtunastiftelsens bibliotek, Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna

Tillgänglighetsinformation:
Sigtunastiftelsens bibliotek och arkiv är en K-märkt byggnad där tillgänglighetsanpassningen för funktionshindrade är mycket begränsad. Handikappanpassad toalett med skötbord finns i Sigtunastiftelsens huvudentré i intilliggande byggnad.

Arrangör: Sigtunastiftelsens arkiv och bibliotek

Kontaktperson: Isabel Larruy Bergqvist, 08-592 589 09, isabel.bergqvist@sigtunastiftelsen.se