Välkommen till Arkivens Dag på Stadsbiblioteket i Laholm

Arrangemang » Halland » Laholm » ,

På årets tema Synd och skam arrangeras Arkivens Dag i Laholm med föreläsningar och utställningar. Kommunarkivet har öppet hus och visar arkivet under dagen.

Barnens arkiv: rita ditt eget släktträd, leta upp betyg i kommunens arkiv, tipsrunda med pris för alla.

Utställningar av äldre fotografier från föreningen Gamla Laholms bildarkiv “Ovanliga bland de vanliga” – porträttbilder och levnadsöden.

Släktforskarhjälp av södra Hallands släktforskarring och Studieförbundet Vuxenskolan.

Program:
10.15 Invigning av Arkivens Dag av Kommunchef Peter Andreasson
10.30 En familjetragedi “Varför fattas det foton i familjealbumet?” Bengt Bengtsson, Höks hembygdskrets intervjuar Bertil Quirin.
11.30 “Stortorget- det är synd och skam att där inte finns en järnhandel”. Gun Bergenfelz, Södra Hallands släktforskningsring
12.30 “Barnen af Botildenborg”. Historien om bondgården som var ett mödra- och spädbarnshem. Lena Friblick, grundare av Xenofilia och stiftelsen Botildenbo föreläser.
13.30 En familjetragedi “Varför fattas det foton i familjealbumet?” Bengt Bengtsson, Höks hembygdskrets intervjuar Bertil Quirin.
14.30 “Stortorget- det är synd och skam att där inte finns en järnhandel”. Gun Bergenfelz, Södra Hallands släktforskningsring
Tid: 10:00 – 15:00

Besöksadress: Stadsbiblioteket och Stadshuset i Laholm

Arrangör: Laholms kommun, Föreningen Gamla Laholm, Halländska hembygdsrörelsen, Höks hembygdskrets, södra Hallands släktforskningsring

Kontaktperson: Malin Åkerlund, malin.akerlund@laholm.se