Välkommen till Arkivens dag på Stadsbiblioteket i Värnamo

Arrangemang » Jönköpings län » Värnamo » ,

Välkommen till arkivens dag i stadsbiblioteket. Temat 2021 är röster i arkivet och kampen för rösträtt. Det blir olika föreläsningar på temat.

Arkivens dag
Temat för årets Arkivens dag är röster i arkiven – Om den långa kampen för rösträtt, om de som banade väg, om stora och små beslut och om arkiven som ett sätt att få insyn i den demokratiska processen.

Program:
Kl. 10.45-11.00 Arkivens dag invigs
Raymond Pettersson, Jönköpings läns arkivförbund inviger dagen.

Kl. 11.00-12.00 Kända röster från Värnamo
Yvonne Öhrbom och Bengt Fritjofsson, Värnamo Släktforskarförening.

Kl.13.00 Jönköpings läns museum- arkivarie Henrik Johansson berättar om vad som finns i länsmuseets arkiv för släktforskare och vilka berättelser som finns från Värnamo med omnejd. Ni kan även begära ut äldre soldatinformation från det Centrala Soldatregistret.

Kl. 14.00 Jönköpings läns folkrörelsearkiv – arkivarie Richard Fransson berättar om Jönköpings läns folkrörelsearkivs verksamhet samt visar bilder från Värnamo med omnejd.

Tid: 10:30 – 15:00

Besöksadress: Jönköpingsvägen 15, 331 34 Värnamo

Vägbeskrivning:
Ligger i Gummifabriken i Värnamo.

Tillgänglighetsinformation:
I Gummifabriken finns det taktilskrift på skyltar och kontrastmarkeringar som ska underlätta för den med synskada. Alla lokaler är anpassade för de som har någon typ av funktionsnedsättning.

Arrangör: Värnamo kommun, Gummifabriken, Värnamo Släktforskarförening, Jönköpings läns museum, Jönköpings läns folkrörelsearkiv, Jönköpings läns arkivförbund

Kontaktperson: Peter Andersson, 0370-37 70 00, kontaktcenter@varnamo.se

Länk till webbplats

Länk till program

Länk till affisch (pdf)