Välkommen till Arkivens dag – tema Eskilstuna för hundra år sedan

Arrangemang » Södermanland » Eskilstuna » ,

Var med och fira Arkivens dag på Eskilstuna stadsmuseum under temat “Eskilstuna för hundra år sedan”. Arrangemanget anknyter till den nya utställningen på samma tema som finns att besöka på Eskilstuna stadsmuseum.

Under dagen finns möjlighet att lyssna på föredrag, hämta ditt ex av nya numret av tidskriften Eskilskällan och ta del av en miniutställning med arkivexempel – allt på temat Eskilstuna för hundra år sedan. Under dagen lanseras också boken “Arkiv Sörmland dåtid nutid framtid” med berättelser från länet.

Program:
Program i stora föreläsningssalen

13.00 En kyrka, en skola, ett kulturhus – Eskilstuna bygger på 1920-talet. Stadsantikvarie Anna Götzlinger berättar.

14.00 Kärleksbrev är inte alltid vad man tror – Elin Wägners 1920-tal. Birgitta Wistrand, Uppsala universitet, föreläser.

15.00 Arkiv Sörmland dåtid nutid framtid. Arkiv Sörmlands vice ordförande Anna-Sophia von Celsing presenterar deras nya bok.

Tid: 13:00 – 16:00

Besöksadress: Faktorigatan 4b, Eskilstuna

Vägbeskrivning:
Parkeringen på Strömsholmen är avstängd tills vidare. Det beror på att platsen utanför nya högskolan byggs om. Under byggtiden kan du som kommer med bil inte parkera eller släppa av passagerare på Strömsholmen. Du som går eller cyklar kan nå Strömsholmen via bron från Hamnparken.

Tillgänglighetsinformation:
Entréer och parkering
Eskilstuna stadsmuseum har två entréer. Huvudentré via Strömsholmen – här finns dörröppnare. Entré finns även via museets innergård, Faktorigatan 4. Denna entré är smalare, saknar dörröppnare och har trappsteg. Om entrén på innergården inte är tillgänglig för dig ringer du på dörrklockan på dubbeldörren med rullsstolssymbolen till vänster på innergården. Dörren öppnas då av personal. Du som har dubbelvagn rekomenderas att ringa på dörrklockan då den vanliga entrén från innergården har en smal dörr.

I anslutning till dubbeldörren med ringlocka på innergården finns parkeringsplats för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Trösklar/ramper inomhus
Det finns inga trösklar mellan utställningarna på museet. Mellan nivåskillnader finns ramp.

Hiss
OBS! Just nu är hissen till övervåningen ur funktion! Museets utställningar är fördelade över två plan. Det finns hiss mellan våningsplanen.

Toaletter
Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på båda museets två plan. Toalett med skötbord finns på nedre plan.

Hörslinga
Museets föreläsningssal är utrustad med hörslinga.

Djur
Ledarhundar och assistanshundar är välkomna in.

Arrangör: Eskilskällan (Eskilstuna stadsarkiv, Eskilstuna stadsbibliotek, Eskilstuna stadsmuseum och Arkiv Sörmland)

Kontaktperson: Oskar Nilsson, 016-7101980, oskar.nilsson@eskilstuna.se

Länk till webbplats

Länk till program

Länk till affisch (pdf)