Välkommen till en alternativ Arkivens Dag

Arrangemang » Västra Götaland » Uddevalla » ,

DIGITAL ARKIVENS DAG UTSTÄLLNING
Arkivens dag infaller 14 november och brukar vanligtvis innebära öppet hus där du kan möta oss och Bohusläns museum. Så hur löser vi det när museet är stängt? Jo, istället för att du kommer till oss, vänder vi oss istället till dig med en efterlysning till våra digitala utställning.

Vi eftersöker information om några utvalda bilder som är hämtade från vårt och Bohusläns museums arkiv. I våra samlingar och arkiv har vi mängder av bilder – material som vi i vissa fall saknar kunskap om. Det innebär nödvändigtvis inte att det inte finns någon kunskap alls om materialet. Just därför vänder vi oss till dig eller någon annan som kanske kan något om de bilder vi visar på våra respektive hemsidor.

Fotografier berättar om sin samtid. Det finns en fantastisk bildskatt från 1860-talet och framåt med bilder på både våra omgivningar och de som befolkade dem. De första, av nödvändighet, ganska uppsträckta och statiska fotografierna berodde på att man var tvungen att sitta alldeles stilla en längre tid för att plåten skulle hinna reagera på ljuset. Man kanske var klädd i fotoateljéns kläder, sydda för att passa alla storlekar. Idag tar vi istället ögonblicksbilder i mobilen med en selfiestick.

Om en bild säger mer än tusen ord – vad säger då kombinationen av text och bild?

Hjälp oss att bygga kunskapen om Bohuslän och dess historia! Information mailar du till oss på info@bohusarkiv.se eller arkiv@bohuslansmuseum.se

Utställningen hittar du på https://bohusarkiv.se/arkivens-dag-2020/
och på https://www.bohuslansmuseum.se/arkivens-dag/

Under hela veckan kommer vi dessutom publicera fotografier med frågor på våra respektive Facebook och Instagram sidor.

Så varmt välkomna in i de digitala arkiven!

Datum: 2020-11-09 – 2020-11-14

Tid: Varierande – Varierande

Besöksadress: Museigatan 1, Uddevalla

Arrangör: Bohusläns Föreningsarkiv och Bohusläns museum

Kontaktperson: Karolina Alehall, 0522-37011, info@bohusarkiv.se

Länk till webbplats

Länk till program