Välkomna till Arkivens dag i Svedala

Arrangemang » Skåne » Svedala » ,

Lördag 9 november 2019 är det Arkivens dag och runt om i hela landet bjuder arkiven in allmänheten att se på deras lokaler och samlingar. I år håller vi Arkivens dag på Svedala bibliotek men du kan även gå en rundvandring i kommunens arkiv i kommunhuset.

Program:

kl 10–13 Arkivens dag på Svedala bibliotek

Med Arkivens dag vill vi väcka intresse för de lokala arkivens verksamheter och samlingar. Arkivens dag håller vi på Svedalas bibliotek kl 10:00–13:00. Representanter från Svedala kommunarkiv, Svedala biblioteks lokalhistoriska samling, Skånes hembygdsförbund, Föreningen Svedala–Barabygden, Åbjörn Andersonmuseet, Statarmuseet i Skåne och Skånes Arkivförbund visar upp material och berättar om sina verksamheter. Passa på att lära dig mer om släktforskning eller delta i familjeverkstad och få en inblick i de olika arkivens spännande material.

kl 14 Rundvandring i kommunens arkiv

Vi håller även i en rundvandring i kommunens arkiv i kommunhuset under dagen. Rundvandringen börjar kl 14:00 i kommunhusets reception. Rundvandringen är gratis och likaså är Svedalas bibliotek och kommunarkiv gratis för alla att besöka och nyttja.

Tid: Varierande – Varierande

Besöksadress: Svedala bibliotek Storgatan 27, 233 31 Svedala, Svedala Kommunhuse Åbjörngatan 7 Svedala

Arrangör: Svedala kommunarkiv, Svedala bibliotek, Skånes hembygdsförbund, Föreningen Svedala–Barabygden, Åbjörn Andersonmuseet, Statarmuseet i Skåne och Skånes Arkivförbund.

Kontaktperson: Niklas Almqvist, arkivarie, 040–626 81 22, niklas.almqvist@svedala.se

Länk till webbplats

Länk till program

Storgatan från Långgatan och söderut. Bild från 1908. Förlag: J.A. Lindbergs Pappershandel 1908. Fotograf okänd.